Vrei să închiriezi o mașină pentru prima dată? Află toate sfaturile pe care trebuie să le iei în considerare

Închirierea unei mașini pentru prima dată poate suna stresant, dar nu trebuie să îți faci prea multe griji. Pentru început, rezervarea unei mașini de închiriat are de obicei un risc redus. Este mai asemănătoare cu rezervarea unei camere de hotel decât rezervarea unui bilet de avion. Există două tipuri de tarife: cele pe care le plătești când ridici mașina și tarifele returnabile (garanția pentru mașină).

Prima dată când închiriezi o mașină, trebuie să ai în vedere, că, în majoritatea cazurilor, nu există nicio penalitate de anulare în cazul în care trebuie să îți schimbați planurile

 

Ce trebuie să faci când preiei mașina închiriată

Ia cu tine buletinul, permisul, banii și numărul de confirmare. Compania de închirieri auto îți va cere să vadă permisul de conducere. Și indiferent, dacă preiei mașina de la sediul companiei sau de la un punct de întâlnire stabilit de comun acord este întotdeauna mai sigur să ai la îndemână confirmarea închirierii.

Respectă orele de preluare și returnare. Rezervările de închirieri auto sunt garantate pentru timpul de preluare alocat. Dacă ridici mașina mai devreme sau dacă o returnezi mai târziu, tariful se poate modifica. Reține faptul că că personalul angajat nu va ține biroul deschis dacă întârzii și astfel nu vei putea returna mașina. În plus, vor exista penalități care pot fi extrase din garanție.

Inspectează vehiculul. Înainte de a prelua mașina, inspectează exteriorul, sticla și interiorul vehiculului. Fă fotografii la orice zgârieturi sau alte daune pe care le găsește și solicită-i companiei de închirieri auto să le înregistreze înainte de a pleca.

 

Ce trebuie să faci când returnezi mașina închiriată

Mai întâi, umple rezervorul de benzină. Dacă firma de închirieri auto ți-a oferit opțiunea de a plăti în avans pentru un rezervor întreg de combustibil înainte de preluare, dar ai respins această opțiune, aceasta înseamnă că trebuie să returnezi mașina cu un rezervor plin de benzină. Cercetează și găsește o stație de benzină cu prețuri favorabile. Să știi că, dacă returnezi mașina cu indicatorul de combustibil la o valoare mai mică decât cea full, taxa de realimentare este de obicei una costisitoare.

Returnează mașina în timpul orelor de funcționare. Unele companii de închirieri auto îți permit să efectuezi un retur după mai mult de o oră sau fără supraveghere, unde poți parca vehiculul la sediu și lasă cheile într-o cutie. Însă de cele mai multe ori acest lucru vizează și o taxă suplimentară ce poate fi echivalentul a unei alte zi de închiriere a mașinii.

Înregistrează orice daune. Dacă vehiculul a fost deteriorat în timpul închirierii, compania auto va solicita un raport de constatare. Realizează fotografii, astfel încât să ai dovada exactă a cât de mari sunt daunele. Cu excepția cazului în care ai un raport de accident care arată că o altă parte este pe deplin responsabilă pentru pagube, compania de închirieri auto îți va solicita recuperarea daunelor. Chiar dacă mașina nu a fost deteriorată în timpul închirierii tale, este întotdeauna o idee bună să faci fotografii când înapoiezi mașina ca dovadă în cazul în care există vreodată o cerere.

Obține o chitanță. Indiferent dacă este tipărită sau trimis prin e-mail, o copie a chitanței de returnare arată că vehiculul a fost returnat la dată și ora stabilite stabilită, iar stare mașinii era impecabilă

Sfat: pentru a prinde oferte și promoții avantajoase, planifică-ți călătoria din timp.

 

Am pregătit acest ghid pentru a te simți confortabil și încrezător cu privire la ceea ce trebuie să faci atunci când închiriezi o mașină. MaşinăCuŞofer dorește să creeze o experiență de închiriere plăcută, din momentul preluării mașinii, până la returnarea acesteia. Poți contacta oricând echipa noastră de consultanță în închiriere de mașini sau completa formularul dedicat de pe pagina noastră.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru a-ţi oferi asistenţă. Întreabă-ne orice!
👋 Bună! Cu ce te putem ajuta?