Întrebări Frecvente

CI sau Pașaport;


Permis de conducere. Este necesar ca permisul de conducere al persoanei care închiriază mașina să fie valabil pe teritoriul României (permis UE) și să aibă minim 2 ani vechime.

Da, este posibil, dar cu acordul Locatorului;


Nu se deplasează cu autoturismul ce face obiectul contractului de închiriere în afara granițelor României fără acordul expres și explicit al Locatorului, care se manifestă prin emiterea unei procuri speciale în ceea ce privește încredințarea autoturismului în vederea deplasării în țara, respectiv țările solicitate (UE și/sau non-UE).

Da, se poate închiria dacă vârsta până în 25 de ani împliniți la momentul închirierii și cel puțin 2 ani vechime de când dețineți permisul de conducere. Se va percepe o garanție suplimentară în sumă de 100 €, care se va returna la sfârșitul perioadei contractuale, în aceleași condiții ca și celelalte categorii de garanții menționate în contract.

Da, pot închiria cei cu vârsta egală sau mai mare de 70 de ani împliniți la momentul închirierii. Se va solicita o garanție suplimentară în valoare de 100 €, care se va înapoia la sfârșitul perioadei contractuale, în aceleași condiții ca și celelalte categorii de garanții precizate în contract.

Controlul tehnic și întreținerea autoturismului (toate mașinile beneficiază de ITP și au vignete pe teritoriul României achitate la zi, clienții firmei noastre nefiind nevoiți să achite astfel de taxe conexe);


Verificarea periodică în service-uri autorizate RAR;
Schimbarea și completarea uleiului regulat;
Asigurarea 100% contra accidentelor și furturilor prin intermediul asigurărilor full Casco.

Combustibilul;

Mașina va fi predată clientului cu rezervorul plin 1/1, iar clientul are obligația de a restitui autovehiculul cu aceeași cantitate de combustibil, respectiv plin 1/1;
Autoturismul se va preda de către Locatar curățat interior/exterior, în cazul în care autoturismul nu se va preda curățat, Locatorului i se va percepe o taxă suplimentară de 50 lei;

Taxele de trecere, taxele de parcare ori amenzile pe timpul închirierii;

Daunele care nu fac obiectul asigurării (în special daune legate de degradarea voită a autoturismului de către chiriaș);

Taxa de livrare în afara orelor de program, în weekend și sărbători legale (10 euro);
Remedierea (anvelopa pe pană, completarea lichidului de frână doar daca e nevoie, schimbarea unui bec ars, completarea de soluției de spălat parbrizul).

În primul rând, trebuie să știi exact câte persoane călătoresc și care sunt planurile lor. Începând cu acest pas, se poate opta pentru o mașină de 4 persoane cu un portbagaj de dimensiune mare, pentru multe bagaje, sau se poate alege un vehicul mai mic, în cazul în care mașină va fi utilizată doar pentru scurte plimbări pe durată timpului petrecut în destinație. Mașină dorită se alege în funcție de călătoria planificată, iar clienții sunt încurajați să ia în considerare accesoriile adiționale vehiculului, de la scaune pentru copii până la suport de acoperiș pentru schiuri.

Un alt aspect ce trebuie luat în considerare înainte de a închiria o mașină este kilometrajul. În unele contracte se stipulează distanță zilnică maximă ce poate fi atinsă, iar depășirea numărului stabilit va implică costuri suplimentare.

Dacă mașină închiriată suferă defecțiuni, persoană care a apelat la compania Maşină cu Şofer este total responsabilă pentru costul reparațiilor necesare. În astfel de situații, procedura de închiriere autoturisme implică retragerea unei sume de pe cardul conducătorului auto, această sumă reprezentând un depozit.

Protecția Personalizată a Contribuției reprezintă o asigurare pentru compania de închirieri că va primi înapoi vehiculul solicitat.

Dacă loviturile sunt minore, solicitarea Poliției nu va reprezenta o sarcină obligatorie însă descrierea modului de desfășurare al evenimentelor, alături de ceilalți participanți la accident, reprezintă o procedură foarte importantă. În același timp, fotografierea obiectelor deteriorate reprezintă un pas important.

În cazul în care o persoană a fost rănită în timpul coliziunii, trebuie chemate atât serviciile de urgență, cât și un echipaj de Poliție, la față locului. Este necesar să contactezi și compania de închirieri auto pentru o informare cu privire la accidentul suferit. Exact din aceste considerente, se recomandă păstrarea tuturor documentelor și facturilor.

În cazul unui accident rutier, trebuie contactată în regim de urgență compania de închirieri. Mașina nu trebuie predată unui service fără că firma noastră să își dea acordul pentru această operațiune. Înainte de a se semna contractul de închiriere, te sfătuim să citești cu atenție toate clauzele existente în cazul producerii unei defecțiuni la mașină, sau în cazul unui accident.