Ce trebuie să știi înainte de a închiria o mașină

mașină cu șofer

Închirierea unei mașini a devenit o nevoie constantă în ziua de astăzi. Fie ca ți s-a stricat mașina și trebuie sa ajungi undeva, ai planificat o excursie cu prietenii, însă nimeni nu are mașină sau trebuie sau călătorești în interes de serviciu într-un oraș nou, trebuie să ții cont de câteva aspecte atunci când vrei să închiriezi o mașină.

1. Cum alegi compania de închirieri mașini

Piața rent-a-car a devenit destul de diversificată, așa că te poți bucura de multe opțiuni. Companiile sunt din ce în ce mai multe, modelele de mașini din cele mai diverse și cu multiple opțiuni, oferindu-ți o plajă destul de largă de unde să alegi. Însă, nu toate firmelear trebui să îți prezintă încredere. Alege cu grijă compania cu care îți dorești să colaborezi și verifică-i temeinic istoricul înainte. Astfel, nu vei avea surprize neplăcute în care rezervarea să îți fie anulată fix cu o zi înainte de a-ți fi predată mașina.

2. Cum alegi mașina pe care o vei închiria

Firmele de rent-a-car pun la dispoziție o gamă variată de autoturisme, de la cele care îndeplinesc funcții practice, până la o gamă luxury. Sfatul nostru este să optezi pentru o mașină fiabilă care să își facă treaba. Atâta timp cât nu e o investiție permanentă, nu ar trebui să pui preț pe marcă sau design, mai ales dacă ai doar nevoie de un vehicul care să te ducă din punctul A în punctul B. Astfel, îți recomandăm să te îndrepți către mărcile fiabile, eventual autohtone, de care știi că nu te vor lăsa la greu la orice tip de drum.

3. Nu închiria o mașină veche

Având în vedere diversitatea de pe piață, vei găsi modele de mașini din mai toți anii. Dacă ți-ai găsit modelul preferat și ai dori să îl închiriezi, însă anul e unul destul de vechi, e posibil să te trezești cu probleme, mai ales la drum lung. Încearcă să optezi pentru o mașină mai nouă, după 2017, de care să fii sigur că îți va permite o călătorie fără probleme tehnice. Unele companii rent-a-car care se respectă le oferă clienților mașini noi, aflate pe piață de cel mult 2-3 ani de zile, însă acestea sunt puține și destul de dificil să găsești o dată liberă pentru rezervare. Dacă totuși ai găsit o astfel de companie în apropierea ta, nu mai sta pe gânduri, mașinile bune se închiriază rapid, iar tu nu ai dori să ratezi ocazia!

4. Închirierea unei mașini nu trebuie să fie scumpă.

Având în vedere că ai nevoie de o mașină pentru o perioadă scurtă de timp, de la o zi la maxim o lună, nu ar trebui să investești prea mult într-un astfel de serviciu. Ia în considerare faptul că pe lângă închirierea propriu-zisă, va trebui să oferi și o garanție dar și să acoperi cheltuielile cu combustibilul din propriii tăi bani. O mașină modestă, care să îți asigure o călătorie sigură, nu ar trebui să te coste o avere.

5. Rezervă mașina din timp

Dacă ai deja planificată o călătorie peste o lună sau două, va trebui să îți alegi din timp mașina și firma de închirieri. Dacă ai găsit o firmă de încredere, nu aștepta până pe ultima sută de metri, mașinile se vor închiria rapid, și e posibil ca în perioada dorită de tine sănu mai găsești nimic disponibil. Va fi o surpriză neplăcută care îți va afecta starea de spirit și va aduce un stres suplimentar având în vedere că va trebui să cauți din nou pe cineva de încredere de la care să închiriezi.

Pentru orice situația întâmpini și ai nevoie de o mașină specialiștii MaşinăCuŞofer îți pun la dispoziție mașini fiabile care să te ajute să îți duci la bun sfârșit fiecare plan. Completează formularul de pe pagină, iar unul dintre consultanții noștri va reveni în cel mai scurt timp către tine cu toate informațiile de care ai nevoie.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru a-ţi oferi asistenţă. Întreabă-ne orice!
👋 Bună! Cu ce te putem ajuta?