Ce trebuie să știi când închiriezi o mașină pentru vacanță

Cu toții așteptăm nerăbdători acea vacanță care să ne deconecteze de la stresul cotidian și să ne permită să ne relaxăm mult timp. Așa ca dacă ai rezervat deja locația și ești nerăbdător să ajungi acolo, uite ce ar trebui să ai în vedere ca drumul tău cu o mașină închiriată să fie lin și fără surprize neplăcute.

 

Închiriază mașina din timp

După ce ai aflat datele de călătorie și ai făcut rezervarea, atunci ar trebui să rezervi și mașina de închiriat. Dacă lași să faci rezervarea cu câteva zile înainte de plecare, riști să ai foarte puține opțiuni disponibile sau să rămâi doar cu vehiculele mai scumpe. Aceasta este o problemă și mai importantă dacă bugetul este unul limitat. Chiar dacă închirierile de ultimă oră sunt absolut posibile, cel mai bine este să faci rezervarea înainte. Astfel ai siguranța că vei închiria mașina potrivită nevoilor tale, nu vei fi stresat și nu îți vei strica ziua dacă nu ai lăsat închirierea pentru ultimul moment

 

Compară firmele de închirieri mașini

Când examinezi rezultatele căutării pentru închirieri auto, este întotdeauna tentant (mai ales dacă ai un buget limitat) să mergi direct la cea mai ieftină companie disponibilă și să rezervi o mașină. Cu toate acestea, este esențial să cheltui puțin mai mult comparând cotațiile în mod similar, pentru a evita să cheltui mai mulți bani decât planificai pentru călătorie. În mod concret, unele companii de închirieri auto oferă prețuri extrem de ieftine de închiriere, dar taxează sume suplimentare pentru depășirea unui anumit număr de kilometri, au politici oneroase de combustibil sau prezintă un proces de examinare a daunelor mai puțin corect sau transparent.

 

Verifică mașina pe care ai închiriat-o

După ce ți s-au dat cheile, agentul ar trebui să îți ofere o serie de documente care să noteze orice daune preexistente asupra vehiculului. Acestea prezintă, de obicei, un desen la scară simplă al unei mașini standard, cu câteva însemne care denotă orice daună prezentă. Totuși, tu ar trebui să:

● Verifici exteriorul mașinii pentru eventuale daune suplimentare, acordând o atenție deosebită capacelor butucului, parbrizelor și barelor de protecție.
● Examinezi interiorul, căutând în mod special urme sau arsuri pe oricare dintre scaune și orice alte semne semnificative sau zone deteriorate / murdare.

 

Dacă toate lucrurile sunt în regulă, poți încheia contractul. Însă dacă ai identificat câteva aspecte care nu sunt trecute în acea fișă, îți recomandăm să le aduci în discuție pentru ca mai târziu să nu ți se impute acele daune. O altă posibilitate ar fi să soliciți o altă mașină care să corespundă aceluiași buget, dar care să prezinte doar daunele înscrise în fișa de predare. Însă, dacă nu găsești înțelegere cu privire la acest aspect, sfatul nostru este să te reorientezi către altă firmă de închirieri auto.

 

Păstrează-ți calmul și bucură-te de călătorie

Cele mai mari obstacole asociate închirierii unei mașini au fost depășite și vestea bună este că toți pașii și procesele de mai sus devin mult mai ușoare cu mai multă experiență.

 

Acum ai mașina pe care ți-ai dorit-o, prețul este unul corect și decent pentru serviciile oferite și nu există clauze contractuale ascunse. În plus, mașina închiriată coincide cu prezentarea de pe site-ul de închirieri și nu are defecte ascunse. Ce îți mai rămâne de făcut? Să te bucuri de drum și să îți mulțumești că ai făcut o alegere bună închiriind de la MaşinăCuŞofer.

Suntem mereu aproape de toți clienții noștri iar misiunea noastră principală este de a livra mașini fiabile care să asigure nevoile fiecărui conducător auto, dar fără clauze restrictive și ascunse. Astfel, vei ști că ai încheiat o colaborare transparentă și corectă cu firma noastră de închirieri auto.

WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru a-ţi oferi asistenţă. Întreabă-ne orice!
👋 Bună! Cu ce te putem ajuta?